Hvorfor Ungdomsskolejenter Noen Ganger Snakker Som Babyer

Lærere er teknisk ansatt for å undervise innhold-matte—vitenskap, engelsk, historie. Men i løpet av en vanlig skoledag lærer vi så mye mer. Jeg har håndhevet kleskoder fordi jeg vil at elevene mine skal verdsette hjernen sin over kroppsdelene sine. Jeg har gjort staving teller fordi ideer presentert slurvete er mindre sannsynlig å bli hørt. Jeg underviser om måtehold, rettferdighet, klokskap og heltemot for å styrke elevenes hjerter så vel som deres sinn. Og når jeg hører mine kvinnelige studenter vedta en høyfrekvent, cutesy baby stemme eller snu sine uttalelser i spørsmål med «upspeak,» jeg tar deg tid til å lære dem hvordan å finne sine stemmer av autoritet.I årevis ignorerte jeg vanen med baby stemme og upspeak fordi mens det er irriterende, var jeg takknemlig for at elevene mine snakket opp i klassen i det hele tatt. Jeg setter pris på hvor vanskelig det kan være for noen barn å åpne munnen i klassen og risikere forlegenhet, så jeg ville ikke gjøre noe for å skape mer selvtillit eller dempe sin entusiasme for klassen min. (Dessuten fungerer baby voice på noen mennesker . En mannlig universitetsprofessor jeg snakket med innrømmet at når en kvinnelig student bruker babyprat, » jeg faller for det som massevis av murstein .»Han la til:» Det gjør meg mykere og mer barmhjertig, mer sannsynlig å bruke ekstra energi til å hjelpe, og så videre.»)

jeg prøvde å se forbi vanen, og håpet at den, som de fleste trender, ville passere inn i historien. Men etter noen år med å lytte til jenter gjøre smarte og innsiktsfulle poeng med tentative, barnslige stemmer, jeg følte meg tvunget til å gripe inn. Jeg ble enda mer bekymret da jeg skjønte at trenden kunne tolkes som noe mer uhyggelig enn bare vokal påvirkning. «Sexy baby voice», eller SBV, dukket opp i tv og filmer som et instrument for seksuell manipulasjon, en måte å utnytte vår kulturs fetish for voksen seksualitet innpakket i ungdomspakker. Grantland hevdet AT SBV » skildrer høyttaleren som en underdanig 12 – åring som prøver å være et sexobjekt.»Tina Fey spottet det i en episode av 30 Rock. Skuespiller Og regissør Lake Bell lanserte sin egen takedown AV SBV mens fremme hennes film I En Verden.Hvis kvinner vil passere seg som pubescent for å tiltrekke seg seksuell oppmerksomhet, fint, det er deres voksne virksomhet. Men når trenden går over til ekte 12-åringer, som kanskje eller ikke forstår hva verden hører og forestiller seg bak den babystemmen, føler jeg meg forpliktet til å hjelpe dem med å bevege seg mot et mer modent kommunikasjonsmiddel som ikke ofrer innhold til leveransen. I Et intervju med Washington Post forklarte Bell: «jeg tror det jeg finner mest uheldig om det er at det er diminutivt, det er slags avtagende. Det er en dialekt. Det er ikke engang rettferdiggjort av, ‘Åh, hun ble født med det.’Det er lært.Noen, Inkludert Jessica Grose på Slate, følte At Lake Bell var urettferdig «dissing kvinners stemmer», at » kvinner som er mindre kan ha smalere vokalfold, noe som vil føre til en høyere tonehøyde.»Men når jeg vurderer om elevene mine uttrykker seg med selvtillit, ser jeg ikke etter tonehøyde . Ungdomsskolejenter har ofte svært høye stemmer som kan eller ikke kan utvikle seg til en dypere bryststemme med tiden. Jeg leter etter den mer subtile lilt, tone og retrett fra autoritet levert via den høye stemmen. Mest av alt, jeg leter etter hva som kan oppfattes som en antydning av seksuell eller samfunnsmessig innsending.

Med det i tankene begynte jeg å nærme seg baby stemme som enda en praksis å bli overvunnet, mye som vanlig uorganisering eller roping i salene. I min siste lærerjobb var jeg heldig nok til å lære elevene mine i tre år på rad, og jeg tok stor glede i å se dem vokse og modne som tenkere. De kom til meg som små barn og dro til videregående skole som spirende voksne. Jeg ønsket å sende dem ut i voksen alder å vite at de har rett til å ta opp plass med sine stemmer.

Flere Historier

hvis, Som Lake Bell hevder, baby stemme er lært, kan det være unlearned gjennom praksis, positiv forsterkning, og mer praksis. Men før jeg taklet symptomet, ønsket jeg å komme til roten av problemet. Jeg vendte meg til psykoterapeut Og forfatter Katie Hurley. Hun forklarte at yngre barn har en tendens til å bruke denne formen for vokal regresjon for å takle angst, når de føler seg overveldet eller kjemper påtrengende, plagsomme følelser og tanker. For eldre barn sa hun: «det kan stamme fra lav selvtillit eller brukes til å søke oppmerksomhet fra jevnaldrende og / eller voksne.»

hurley anbefaler at lærere og foreldre ser på de underliggende følelsene bak upspeak og baby talk. «Å si noe som,» fra måten du snakker, det høres ut som om du kanskje føler deg overveldet eller engstelig akkurat nå», viser barnet at du forstår hvor de er, og du er der for å støtte dem uten dom eller straff.»

jeg har sett denne strategien fungere i min egen erfaring som lærer. Etter klassen en dag bestemte jeg meg endelig for å snakke med en sjette klasse student som var en hyppig babytalk og upspeak bruker. Vi satte oss ned på kontoret mitt under snack tid, og, over våre urtete og cookies, vi snakket om hvorfor hun bruker en slik høyfrekvent stemme på noen ganger og ikke andre. Jeg hadde hørt henne på scenen, da hun hadde bebodd et tegn i hennes femte klasse, og stemmen hennes falt ned til et autoritativt og trygt sted. Hun snakket om presset hun hadde møtt, bor i skyggen av en superstjerne eldre søsken, hennes anspente forhold til sin mor, og hennes bekymringer om å leve opp til foreldrenes forventninger. Den samtalen ble til en tre år lang innsats for å identifisere når og hvorfor hun skifter til baby stemme. Når vi hadde gjort det, jobbet vi sammen for å komme seg ut av den tvilende stemmen og ned i en endelig, trygg bryststemme forankret i kjernen hennes, en stemme verdig den vektige innsikten hun delte i klassen.

jeg jobbet også for å innpode disse leksjonene i alle mine studenter. Jeg innlemmet mye mer offentlige taler i alle mine klasser. Jeg lærte elevene mine å stå på begge føtter, hofter firkant, kister ut og skuldre tilbake. Jeg inviterte dramalærer kommer til klassen og lære dem å ta opp plass med sine ord. Han lærte dem å puste dypt, fra mellomgulvet, til prosjektet, og å være klar til å snakke før de åpner munnen. Alle mine studenter dratt nytte av disse leksjonene, men min babytalker mer enn noen andre. Lærerne og klassekameratene begynte å lytte til henne. Ved slutten av hennes åttende klasse år, hun hadde dukket opp en akademisk og sosial leder. På eksamen, hun holdt en tale som beskriver hennes lange kamp med selvtillit tvil, og stoltheten hun opplevde da hun lærte å ha tillit til sine egne ideer og hennes evne til å uttrykke seg.Når Jeg støtter elevene mine og vitner om deres vekst, vil Jeg holde hurleys råd nær hjertet mitt. Jeg vil lytte til dem uten dom eller straff, og sørge for at deres ytre stemme—den verden vil høre og dømme når de gjør veien der ute-samsvarer med dybden og bredden av deres indre stemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.