Er Det verdt Å betale For Grammarly?

Lesetid: Mindre enn 3 minutter

Grammarly Er en gratis app med et betalt premium-alternativ. Er det verdt å bruke pengene til det dyrere alternativet?

En av mine klienter har et abonnement på grammar-checker-tjenesten Grammarly. Den grunnleggende funksjonen Som Tilbys Av Grammarly-identifisere de fleste staving og grammatikk feil – er gratis. Men hvis du vil ha den mer robuste versjonen, må du betale $29,95 / måned.Den kostnaden høres liten ut, men som mobiltelefon-og kabelregninger, legger den opp raskt. Den relativt små månedlige avgiften virker ut til $359,40 per år, noe som ikke er akkurat små poteter. Selvfølgelig kan du spare penger hvis du er villig til å betale kvartalsvis ($19,98 / måned eller $239,76 per år) eller årlig ($11,66 / måned eller $139,92 per år). Men-her er min viktige advarsel — ikke registrer deg for et årslangt program med mindre du er sikker på at det kommer til å lønne seg for deg.

Så, hva er forskjellen mellom den gratis versjonen og premium en? Og hvordan sammenligner det med stavekontrollen alle får MED MS Word? HER er min ta på staving og grammatikk brikker:

MS Word er bedre enn ingenting. Men ikke med mye. Det vil fange noen av de mer skjerpende feil du kan gjøre. Men det vil ikke alltid identifisere homonymer-ord som høres det samme, men som har forskjellige betydninger: vei vs rode, for eksempel. (Jeg gjorde bare en test, Og Word fanget forskjellen mellom deres og de er så den kunstige intelligensen har forbedret seg de siste fem årene, i det minste.)

den gratis versjonen Av Grammarly er mye mer sofistikert Enn Word. Det fanger en rekke feil Som Bill Gates ‘ programvare ignorerer. Jeg løp nettopp blogginnlegget mitt fra forrige uke gjennom det, og det identifiserte 12 av hva det kalte «kritiske problemer» i innlegget. Jeg var ikke enig med noen av dem da Jeg unngikk Oxford comma (med mindre jeg trenger det for klarhet), men det tok noen ting jeg hadde savnet. For eksempel, i setningen:

Dette er nesten alltid feilhodet, og er en fantastisk måte å overbevise deg selv om at du har et tilfelle av skrivesperre.Grammarly fortalte meg at jeg ikke burde ha brukt et komma etter feilhodet. Å, å. Grammarly hadde rett.

Så igjen, for setningen:

Noen mennesker er født høye; andre er født korte.

det fortalte meg at kort skal være kort tid. Godt forsøk, Grammarly, men du tar feil om det.

I hvert fall verdsatt jeg de små forklarende notatene Grammarly som følger med hver » feil.»Jeg likte også måten jeg var i stand til å ignorere deres råd når jeg anså det feil eller unødvendig.Mer alarmerende, tjenesten fortalte meg at jeg hadde 30 «avanserte problemer», og jeg trengte å betale for en oppgradering for å finne ut hva de var. Selv om det plaget meg å bruke $29.95 for å sjekke en enkelt artikkel, av hensyn til undersøkende journalistikk, bestemte jeg meg for at jeg måtte gjøre det. (Også, mens du må gi dem ditt kredittkortnummer på forhånd, har du rett til refusjon i opptil en uke.)

Så her er informasjonen den ekstra $29.95 kjøpte meg:

*en uklar antecedent:

Dette er nesten alltid wrongheaded, og er en veldig bra måte å overbevise deg selv om at du har et tilfelle av skrivesperre.

Jeg tror Grammarly hadde rett i at min «dette» ikke var gjennomsiktig. Skyldig! Jeg har en dårlig måte å være uklar med antecedents.

*en overbruk av den progressive tiden:

jeg må re-gjøre arbeid som jeg gjorde en gang før.

Ja, Grammarly var riktig. Jeg burde nok ha sagt, » jeg må re-gjøre arbeid som jeg gjorde en gang før .»

*et repeterende ord:

Gjør et mindmap i stedet for en disposisjon. Jeg vet at din klasse 10 samfunnsfag lærer fortalte deg at du alltid trengte å forberede en disposisjon.

jeg er uenig. Noen ordrepetisjon, brukt med vilje, kan hjelpe» trekke » lesere gjennom artikler.

jeg vil ikke kjede deg ved å notere de andre feilene. La meg bare si at de var i en lignende vene til de jeg nettopp har oppført.

Så, her er min dom Om Grammarly. Jeg tror den kostnadsfrie tjenesten er utmerket, og jeg skal begynne å kjøre all min skriving gjennom den. For de fleste tror jeg at premium-tjenesten ikke er verdt prisen. Men hvis sjefen din ønsker å betale for det for deg, så godta hans eller hennes tilbud.Også, hvis engelsk Ikke er ditt morsmål, eller hvis du er dyslektisk, tror jeg at den kostnadsfrie tjenesten fortsatt vil få det store flertallet av feilene du trenger å bekymre deg for.

Endelig, Her Er et viktig poeng å forstå: tjenesten er automatisert. Det innebærer ikke en puste menneskelig korrekturleser eller kopi editor. Det er en maskin som gjør jobben. Derfor kommer det ikke til å tilby den typen detaljert, intelligent tilbakemelding du vil få fra et godt trent menneske.

du kan betale Grammarly ekstra, hvis du vil, for å få dem til å videresende stykket til en ekte levende person. Men jeg foretrekker alltid å utvikle et forhold til min egen levende, puste kopi editor.

*

min video podcast forrige uke hadde som mål å hjelpe forfattere til å slutte å holde pusten mens de jobbet. Se den her og vurder å abonnere. Hvis du har et spørsmål om å skrive du vil at jeg skal adressere, må du sende det til meg via e-post, twitter eller Skype, og jeg vil prøve å svare på det i podcasten.

*

bruker du en grammatikkontroll? Vi kan alle lære av hverandre, så vær så snill, del dine tanker med mine lesere og meg i» kommentarer » – delen nedenfor. Alle som kommenterer dagens innlegg (eller noen andre) innen 30. April / 17, vil bli trukket for En kopi Av Din Skrivetrener Av Jurgen Wolff. Vennligst, bla ned til kommentarene, rett under» relaterte innlegg » linker, under. Merk at du ikke trenger å bli med i kommentarprogramvaren for å legge inn. Se her for å lære hvordan du legger inn som gjest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.